Een breed aanbod heeft voor mij alleen voordelen.
Met een innovatief en uitvoerbaar alternatief voor koudwatersystemen.

Het unieke City Multi Hybrid VRF-systeem

Gelijktijdig koelen en verwarmen zonder koelmiddel in geklimatiseerde ruimtes – speciaal voor de eisen van moderne gebouwen. Breid uw voorsprong uit!

Eenvoudige montage en onderhoud

In het Hybrid VRF-systeem zijn alle belangrijke hydraulische componenten van pomp tot kleppen al aanwezig. Alleen het expansievat moet nog worden vastgesteld. Ook de koeltechnische dichtheidstest volgens de F-gassenverordening is aanzienlijk eenvoudiger aangezien de inspectie bij binnenunits wegvalt.

Flexibele planning

Het Hybrid VRF-systeem biedt de grootst mogelijke flexibiliteit in gebruik, ruimte-indeling en functiekeuze van de ruimtes en tegelijkertijd een wrijvingsloze verbinding met de overkoepelende gebouwsysteemtechniek.

Kleine leidingdiameter

De nieuwe generatie van de Hybrid VRF-systemen met het koelmiddel R32 in de buitenunit en de Hybrid BC-controller. Door de gunstige eigenschappen van dit koelmiddel kan de leidingdiameter in vele toepassingen kleiner worden uitgevoerd. Bovendien is over het algemeen veel minder koelmiddel nodig dan in een systeem met R410A.

Kleinere koelmiddelhoeveelheid

Aangezien in Hybrid VRF-systemen het koelmiddel alleen in de buitenunit en de Hybrid BC-controller wordt gebruikt, kunnen er ook projecten worden gerealiseerd waar koelmiddelleidingen in de ruimtes ongewenst zijn. Door gebruik van water als warmtedrager is de DIN EN 378 niet van toepassing voor individuele ruimtes.

Hoge energie-efficiëntie

De City Multi Buitenunits van de YNW-generatie zorgen voor hoge seizoensgebonden energie-efficiëntie dankzij de nieuwste invertercompressortechnologie, de grote Microchannel aluminium warmtewisselaar en de vele andere ontwikkelingen.

Naar de City Multi-buitenunits

Installatievoorsprong in detail

Communicatie via de M-Net-databus

Eenvoudige en gemakkelijke regeling via de Mitsubishi Electric systeembesturing – de volledige communicatie wordt via M-Net-databus uitgevoerd. Een uitbreiding met aanvullende communicatietechnologie is niet nodig.

Gelijktijdig koelen en verwarmen met warmterecuperatie

Bij de R2-serie kunnen afzonderlijke binnenunits van het Hybrid VRF-systeem onafhankelijk van elkaar in de verwarmings- of koelmodus worden gebruikt. Daarbij wordt aan te koelen ruimtes onttrokken warmte gebruikt voor de verwarming van andere ruimtes.

Brede keuze van binnenunits

Dankzij het grote aanbod binnenunits is het mogelijk om de meest uiteenlopende ruimtes met het Hybrid City Multi-systeem te klimatiseren.

Meer milieuvriendelijkheid

Het Hybrid VRF-systeem scoort door zijn hoge energie-efficiëntie en onderstreept de conformiteit met de actuele richtlijnen voor modern duurzaam bouwen.

USB-aansluiting

De werkgegevens van de installaties kunnen eenvoudig worden gelezen via de USB-aansluiting op de printplaat.

De informatie over waarden en procentuele verbeteringen zijn gebaseerd op vergelijking met voorafgaande serie. De apparaten bevatten het gefluoreerd broeikasgas R410A of R32.