De investering in een enkel systeem voor gelijktijdig koelen en verwarmen betaalt zich dubbel terug: het is niet alleen zeer handig, maar houdt ook de bedrijfskosten laag.

Het unieke City Multi Hybrid VRF-systeem

Toekomstveilig koelen en verwarmen met bijzonder hoog klimaatcomfort, sterk gereduceerde koelmiddelhoeveelheid en aanzienlijk lager energieverbruik. Breid uw voorsprong uit!

Maximaal comfort

Met een Hybrid VRF-systeem kan voor elke kamer individueel worden vastgesteld of de kamer moet worden verwarmd of gekoeld. Dit gebeurt met bijzonder milde uitblaastemperaturen die als zeer aangenaam worden ervaren met fluisterstil werkende binnenunits.

Meer milieuvriendelijkheid

Het Hybrid VRF-systeem scoort dankzij de City Multi buitenunits van de YNW-generatie met een hoge energie-efficiëntie en is conform met de actuele richtlijnen voor modern duurzaam bouwen.

Naar de City Multi-buitenunits

Sterke verlaging van de koelmiddelhoeveelheid

Aangezien in Hybrid VRF-systemen het koelmiddel alleen in de buitenunit en de Hybrid BC-controller wordt gebruikt, kunnen er ook projecten worden gerealiseerd waar koelmiddelleidingen in de ruimtes ongewenst zijn. Door gebruik van water als warmtedrager is de DIN EN 378 niet van toepassing voor individuele ruimtes. Het gebruik van R32 zorgt dat er minder koelmiddel nodig is dan bij systemen met R410A.

Gelijktijdig verwarmen en koelen met warmterecuperatie

Met een Hybrid VRF-systeem van de R2-serie kan elke afzonderlijke binnenunit onafhankelijk van elkaar in de verwarmings- of koelmodus worden gebruikt. Daarbij wordt de aan te koelen ruimtes onttrokken warmte gebruikt voor de verwarming van andere ruimtes. De zuinige oplossing voor hoge eisen qua efficiëntie en comfort voor kantoorgebouwen of hotels.

Investeringsvoorsprong in detail

Brede keuze van binnenunits

Dankzij het grote aanbod binnenunits is het mogelijk om de meest uiteenlopende ruimtes met het Hybrid City Multi-systeem te klimatiseren.

Kleine leidingdiameter

De nieuwe generatie Hybrid VRF-systemen gebruikt R32 in het buitencircuit. Aangezien dit koelmiddel meer energie met minder massa overdraagt, kan voor een kleinere leidingdiameter worden gekozen.

Communicatie via de M-Net-databus

Eenvoudige en gemakkelijke regeling via de Mitsubishi Electric systeembesturing – de volledige communicatie wordt via de M-Net-databus uitgevoerd. Een uitbreiding met aanvullende communicatietechnologie is niet nodig.

Hoge energie-efficiëntie

De City Multi Buitenunits van de YNW-generatie zorgen voor hoge seizoensgebonden energie-efficiëntie dankzij de nieuwste invertercompressortechnologie, de grote Microchannel aluminium warmtewisselaar en de vele andere ontwikkelingen.

De informatie over waarden en procentuele verbeteringen zijn gebaseerd op vergelijking met voorafgaande serie. De apparaten bevatten het gefluoreerd broeikasgas R410A of R32.