Dat zijn cijfers die mij overtuigen:
33 % hogere energie-efficiëntie
30 % minder koelmiddel

De nieuwe City Multi: VRF-buitenunits

Innovatieve systemen – flexibel te installeren. Voorsprong. Genomen.

Zeer hoge seizoensgebonden energie-efficiëntie

Dankzij de verbeterde compressor met een hoger rendement, een nieuwe koelmiddelregeling en een hele reeks andere constructieve ideeën, behalen de nieuwe City Multi VRF buitenunits tot 33% hogere SEER- en SCOP- waarden waarmee ze nu al voldoen aan de eisen van de ErP-richtlijn 2021. Dat is seizoensgebonden energie-efficiëntie met een duidelijke voorsprong.

Eenvoudige installatie

Aanzienlijk minder leidingen in een R2-systeem met tot 11 subcontrollers en tot 30% minder koelmiddelhoeveelheid, bieden duidelijke voordelen bij levering, kostenreductie, gebouwcertificering en lokale installatie. We nemen een dubbele voorsprong voor efficiënt werken.

Tot 30 % efficiëntere warmtewisselaar

Dat vindt u alleen bij Mitsubishi Electric: de uiterst efficiënte aluminium platte buis warmtewisselaars van de City Multi EP-reeks zorgen voor een tot 30% efficiëntere warmteoverdracht in vergelijking met warmtewisselaars met ronde buizen. De warmtewisselaars zijn nu aan alle vier de zijden gemonteerd met aansluitingen in het bovenste deel van de buitenunit. Het resultaat: een aanzienlijk efficiëntere luchtgeleiding en een kleindere hoeveelheid koelmiddel.

Installatievoorsprong in detail

Verbeterde compressor

Nieuw geproduceerde scroll-compressor met Multiport-mechanisme en vergroot regelbereik zorgt voor extra energiebesparingen in deellastwerking.

Nieuwe Multiflow-warmtewisselaar

De nieuwe warmtewisselaars in de City Multi-buitenunits verhogen de SEER-waarde tot 8 %

Variabele verdampingstemperatuur

De City Multi buitenunits zorgen desgewenst voor mildere uitblaastemperaturen in de overgangsmaanden en verlagen zo het energieverbruik.

Continue verwarmingsmodus

Voor aanzienlijk meer comfort wordt het ontdooiingsproces afwisselend uitgevoerd en wordt zodoende gedurende het ontdooiingsproces een constant verwarmings-vermogen tot 50% geleverd

USB-aansluiting

De werkgegevens van de installaties kunnen eenvoudig worden gelezen via de USB-aansluiting op de printplaat.

De informatie over waarden en procentuele verbeteringen zijn gebaseerd op vergelijking met voorafgaande serie. De apparaten bevatten het gefluoreerd broeikasgas R410A.