Ik kies voor lage operationele kosten. Dankzij een koel- en verwarmingssyteem met een 33% hogere energie-efficiëntie.

De nieuwe City Multi VRF-buitenunits

Zuinig tot in het kleinste detail. Voorsprong. Genomen.

Zeer hoge seizoensgebonden energie-efficiëntie

Door de verbeterde compressor met hoger rendement, een nieuwe koelmiddelregeling en een hele reeks andere constructieve ideeën behalen de nieuwe City Multi VRF-buitenunits tot 33 % hogere SEER- en bieden zo een seizoensgebonden energie-efficiëntie met duidelijke voorsprong.

Tot 30 % minder koelmiddelhoeveelheid

Door de nieuwe constructie van de City Multi VRF-buitenunits hebben we 30 % minder koelmiddel nodig. Een duidelijk voordeel voor gebouwcertificering en conformiteit met de norm EN378.

30 % hogere efficiëntie bij warmteoverdracht

De uiterst efficiënte aluminium platte buis warmtewisselaars van de City Multi EP-serie zorgen voor een tot 30 % efficiëntere warmteoverdracht in vergelijking met ronde buis warmtewisselaars. Voor een aanzienlijk efficiëntere luchtgeleiding en minder koelmiddel zijn de warmtewisselaars nu aan alle vier de kanten gemonteerd met aansluitingen in het bovenste deel van de buitenunit. Een duidelijke voorsprong voor duurzame werking.

Snelle instap in efficiënte werking

De perfecte combinatie van comfort en efficiëntie: In de wintermaanden zorgt de nieuwe Smooth-Auto-Shift-startmodus snel voor volledig verwarmingsvermogen. Na 30 minuten wordt automatisch overgeschakeld naar de energie-efficiënte bedrijfsmodus. Een extra voorsprong qua duurzaamheid.

5 Low-Noise-niveau's

Het geluidsniveau kan nu nauwkeurig worden ingesteld op de buitenunit in vijf niveaus, in plaats van twee, en met een maximale reductie van 15 dBA aan de lokale vereisten worden aangepast. Door de fijnere niveau-indeling wordt ook het vermogenverlies verlaagd.

Ontdooien, zonder dat men het merkt

De nieuwe City Multi VRF-buitenunits voeren het ontdooiingsproces uit zonder dat dit merkbaar is in de kamer. Hierbij wordt de luchtuitgangstemperatuur voor het ontdooien gedurende drie minuten licht verhoogd en kunnen ze tijdens het ontdooiingsproces permanent tot 50 % van het verwarmingsvermogen leveren. Het resultaat: doorlopend constant verwarmingscomfort.

Investeringsvoorsprong in detail

Zeer grote bandbreedte aan binnenunits

De City Multi VRF-systemen kunnen worden aangesloten op een breed scala van binnenunits, zelfs serieoverschrijdende units. Alle binnenunits van de series Mr. Slim en M zijn geschikt voor de City Multi-binnenunits en bieden voor elke voorwaarde een passende oplossing.

Continue verwarmingsmodus

Voor aanzienlijk meer comfort wordt het ontdooiingsproces afwisselend uitgevoerd en wordt zodoende gedurende het ontdooiingsproces een constant verwarmingsvermogen tot 50 % geleverd.

Veilige oppompfunctie

Het systeem is voorbereid voor de uitrusting met koelmiddeldetectoren voor de oppompfunctie.

USB-aansluiting

De werkgegevens van de installaties kunnen eenvoudig worden gelezen via de USB-aansluiting op de printplaat.

Eurovent-certificering

De certificering garandeert u o.a. de verbintenis van de aangegeven efficiëntiegegevens.

De informatie over waarden en procentuele verbeteringen zijn gebaseerd op vergelijking met voorafgaande serie. De apparaten bevatten het gefluoreerd broeikasgas R410A.