Ik kies voor lage operationele kosten. Dankzij een koel- en verwarmingssyteem met een 33% hogere energie-efficiëntie.

De City Multi VRF-buitenunits met R32:

Als eerste fabrikant in de markt kan Mitsubishi Electric haar City Multi VRF-systemen met het koelmiddel R32 aanbieden. Door de lage broeikasgaspotentie van het koelmiddel R32 zijn de City Multi VRF-systemen een veilige investering in de toekomst. Verzeker u samen met ons van een doorslaggevende voorsprong voor uw volgende project.

Voor iedereen die groot denkt

In het bijzonder voor verkoopruimtes of grote kantoren zijn de VRF-systemen met R32 de ideale keuze. Normaal gesproken is bij het gebruik van R32 geen uitgebreid risicomanagement noodzakelijk.

U kunt kiezen uit twee beproefde series

De R32-buitenunits zijn als Y-serie verkrijgbaar om te koelen of verwarmen. Voor simultaan koelen en verwarmen met warmteterugwinning is er de R2-serie.

30% hogere efficiëntie bij warmteoverdracht

Dat vindt u alleen bij ons: de units in de high COP uitvoering PUHY/PURY-EM zijn voorzien van de door Mitsubishi Electric zelf ontwikkelde warmtewisselaars met vlakke buizen van aluminium. Deze zorgen voor een tot 30% efficiëntere warmteoverdracht ten opzichte van warmtewisselaars met ronde buizen. De warmtewisselaars zijn nu aan alle vier de kanten gemonteerd met aansluitingen in het bovenste deel van de buitenunit. Het resultaat: een aanzienlijk efficiëntere luchtgeleiding en minder koelmiddel.

Snelle instap in efficiënte werking

De perfecte combinatie van comfort en efficiëntie: In de wintermaanden zorgt de nieuwe Smooth-Auto-Shift-startmodus snel voor volledig verwarmingsvermogen. Na 30 minuten wordt automatisch overgeschakeld naar de energie-efficiënte bedrijfsmodus. Een extra voorsprong qua duurzaamheid.

5 Low-Noise-niveau's

Het geluidsniveau kan nu nauwkeurig worden ingesteld op de buitenunit in vijf niveaus, in plaats van twee, en met een maximale reductie van 15 dBA aan de lokale vereisten worden aangepast. Door de fijnere niveau-indeling wordt ook het vermogenverlies verlaagd.

Ontdooien, zonder dat men het merkt

De nieuwe City Multi VRF-buitenunits voeren het ontdooiingsproces uit zonder dat dit merkbaar is in de kamer. Hierbij wordt de luchtuitgangstemperatuur voor het ontdooien gedurende drie minuten licht verhoogd en kunnen ze tijdens het ontdooiingsproces permanent tot 50 % van het verwarmingsvermogen leveren. Het resultaat: doorlopend constant verwarmingscomfort.

Investeringsvoorsprong in detail

Laag CO2-equivalent

Niet enkel de lage broeikasgaspotentie van R32 is doorslaggevend – ook met de geringe hoeveelheid koelmiddel van de City Multi VRF-buitenunits moet rekening worden gehouden. Zo verminderen wij het CO2-equivalent van de units in vergelijking met de R410A-units met 68%.

Continue verwarmingsmodus

Voor aanzienlijk meer comfort wordt het ontdooiingsproces afwisselend uitgevoerd en wordt zodoende gedurende het ontdooiingsproces een constant verwarmingsvermogen tot 50 % geleverd.

Veilige oppompfunctie

Het systeem is voorbereid voor de uitrusting met koelmiddeldetectoren voor de oppompfunctie.

USB-aansluiting

De werkgegevens van de installaties kunnen eenvoudig worden gelezen via de USB-aansluiting op de printplaat.

Eurovent-certificering

De certificering garandeert u o.a. de verbintenis van de aangegeven efficiëntiegegevens.

De informatie over waarden en procentuele verbeteringen zijn gebaseerd op een vergelijking met de voorafgaande serie. De units bevatten het koelmiddel R32.